Тибо Вион: Показахме в Лига Европа, че ЦСКА е класен отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Френският защитник се чувства отлично при Бруно Акрапович

Един от най-постоянните играчи на ЦСКА в последно време – Тибо Вион, бе гост в предаването „Код Спорт“ по ТВ+, където разказа много неща са себе си, коментира резултатите на ЦСКА и треньора Бруно Акрапович. 26-годишният защитник дойде на “Българска армия” в средата на август, след като сезонът беше започнал, но бързо се наложи в стартовите 11. Вион пасна отлично в новата схема на треньора Бруно Акрапович, като до момента е изиграл 11 срещи за “червените”.

Защитникът на ЦСКА направи коментар за представянето на ЦСКА в турнира Лига Европа:

“Смятам, че показахме, че ЦСКА е класен отбор. Можеше да направим и по-добро представяне, ако бяхме взели нещо от първия ни мач срещу Клуж у дома. След това – да, изиграхме слаб мач в Швейцария срещу Йънг Бойс, но записахме два успешни резултата срещу Рома. Жалко за гостуването в Румъния, можеше да се поздравим с успеха. Много лошо влияние оказа загубата в първия двубой с Клуж, която твърде рано обърка плановете ни да излезем от групата. Показахме обаче, че ЦСКА е класен отбор и че не трябва да се пренебрегва българското първенство, което според мен е доста оспорвано.

Тибо Вион сподели, че най-добре се чувства при новия наставник Бруно Акрапович, тъй като преди това работи за кратко със Стамен Белчев, Даниел Моралес

“Може би с последния ни треньор Бруно Акрапович аз се чувствам най-добре. Неслучайно успях да участвам във всички срещи под негово ръководство. Системата, която той използва, отговаря на моя профил. Така че – вероятно с него се чувствам най-добре. При Дани Моралес положителното беше, че той говори португалски, а и аз говоря този език, така че имаше добра комуникация между нас. Акрапович въведе повече агресия, повече твърдост. Залага много на пресата. Мисля, че това прави силата на нашия тим в момента. Откакто той е тук, в отбора има повече дисциплина на терена и извън него.”

Според защитника на ЦСКА, българският футбол не трябва да се подценява и първенството е оспорвано. Той коментира, че повечето отбори срещу ЦСКА играят защитно, което създава затруднения на “армейците”.

Френският бранител разказа и за началото на кариерата си. Той е започнал в академията на Мец, след което играе за втория отбор на Порто, преди да се върне в родния си клуб.

“Започнах много млад в Мец и като юноша играх само в този клуб. Малко преди да подпиша първия си професионален договор с отбора, получих предложение от португалския Порто. Предложиха ми контракт за пет години, от които изкарах три. После се върнах отново в Мец и подписах с родния ми клуб. Спечелихме Лига 2, после се задържахме в Лига 1. Подвизавах се там в продължение на три години и половина и преминах в Ниор от втора дивизия. Изкарах в този клуб 3 години. Изминалата година бе доста трудна заради пандемията, но получих оферта от Хъл Сити. Нещата обаче не се получиха с английския клуб и тогава дойде офертата от ЦСКА”.