Тийм победи Кирьос в епичен мач и е следващият съперник на Гришо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Григор Димитров ще се изправи срещу Доминик Тийм на 1/8-финалите на Australian Open

Доминик Тийм си осигури мач с Григор Димитров на 1/8-финалите на Australian Open, след победи представителя на домакините Ник Кирьос с 3:2 сета (4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4). Тийм изоставаше с 0:2, но направи пълен обрат и смълча феновете в Мелбърн.

Двубоят стартира много лошо за австриеца, който допусна пробив още в първия си сервис гейм. Това се оказа достатъчно за Кирьос да спечели първата част с 6:4. Във втория сет Кирьор отново проби първи, като го стори в деветия гейм, след което спечели подаването си и взе сета отново с 6:4.

В началото на сет номер 3 Кирьос пропусна две точки за пробив. Във втория гейм на мача Доминик Тийм успя от третия си брейк бол да стигне до пробив, с което взе аванс от 2:0 сета, а после дръпна с 3:0, след като спечели сервиса си. Този пробив във втория гейм бе решителен, тъй като Тийм спечели частта с 6:3.

В четвъртия сет на мача, нямаше пробиви до деветия гейм, когато австрицът реализира третия си брейк бол и поведе с 5:4. След това Тийм спаси точка за пробив и реализира първия си сет бол, за да спечели с 6:4.

Петият сет бе много равностоен, но класата на световния номер 3 си каза думата. Тийм бе перфектен на сервис и проби подаването на съепрника в седмия гейм, с което взе предимство и в крайна сметка спечели сета с 6:4, за да стигне до 1/8-финалите в Мелбърн.