google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мога да кажа, че съм единственият, който няма изгода в своя период в клуба", обясни Папазов.

Бившият член на Надзорния съвет на Левски – Константин Папазов, коментира част от най-интересните теми в последно време около случващото се в лагера на “сините”.

Президентът на баскетболния тим на столичани говори в предаването “Крум Савов Live” за дълговете на родния гранд.

Папазов разказа как е бил спасен клубът през 2020-та година, а също така взе отношение и по темите с евентуалния нов собственик на “сините”.

Г-н Папазов, какво става с новия собственик, каква е ситуацията с дълговете на клуба?
– Задълженията на Левски не са 40 милиона. Най-истинското е това към държавата, към НАП, за което клубът ще положи всички усилия и ще бъде изчистено. Задължение към целия български народ, защото винаги съм твърдял, че Левски трябва да бъде за пример. В периода, в който и аз съм бил в клуба, не сме го правили така, както трябва да бъде. Левски да бъде емблема на българския спорт и във всяко едно отношение да бъде безупречен към държавата. Задълженията към частните – г-н Божков, “Главболгарстрой” и някои по-дребни, са детайли, които ще се решават и могат да бъдат постигнати всякакъв вид договорки. Факт е, че Левски има огромни задължения и не трябва да се бяга от тях.

Защо отборът отиде на подготовка в Дубай?
– Защото клубът е намерил финансиране. Миналата година Левски проведе най-скъпия лагер и това даде резултат. Беше спечелена купата, за съжаление сега няма такива перспективи. Смятам, че отборът е надградил от миналия сезон. Чисто и просто нямаше спортен шанс. Въпросът е кога Левски ще бъде примерен, за да може с високо вдигнати чела феновете да посрещат каквито и да е упреци по техен адрес и такива към клуба. Трябва да се изчистят задълженията към НАП. Има някакви надежди, блясъци.

Драган Шолак ли ще направи това? Много хора го определят като “новия Джо Диксън”. 
– Много се спекулира и аз си имам мнение по въпроса. Смятам, че Джо Диксън беше положителен герой. Имаше парите на 100 процента. Изключителната отговорност на Наско Сираков към марката Левски и да се поеме рискът към това нещо натежа. Той създаде толкова високи прегради. Искаше всичко да е истина, защото беше обещал на синя България, че клубът ще е спасен. Не знаехме, че ще се появи Шолак. Много пъти съм го казвал, още когато се спасяваше Левски и да не се правя на пророк. Появявам се, когато е трудно. При подреждането на пъзела други излизат на сцената. Искам повече да не се показвам. Тогава съм го казал, че ако някой чужденец дойде и иска по някакъв начин да инвестира, да си рекламира бизнеса, първата врата, на която би почукал, е Левски. Доказа го времето.

Какво стана с вашите акции, след като вече не сте част от ръководството? 
– Свърших си моята работа. Мога да кажа, че съм единственият, който няма изгода в своя период в Левски. До момента и Наско Сираков. Вярвам, че ще се случи най-доброто за клуба. Той също ще бъде възнаграден подобаващо като почетен президент. Акциите не стигнаха при мен, а въпросът е към този, който ги беше обещал.

Взехте заем от един от най-големите цесекари – Стойне Манолов. 
– Заемът беше личен. Не мога да лъжа и го казах, но след това и то бе преекспонирано. В периода, след като не бе плащано на футболистите в продължение на четири месеца след г-н Божков, отборът бе спасен благодарение на авторитета на Наско Сираков, ежедневните ми разговори с играчите и авторитета на Николай Михайлов, който държеше цялата съблекалня на Левски. Това е периодът от 2 юни до 31 юли 2020 година. Акциите бяха при нас, но финансовото състояние не се промени. Последният бе ден петък и Ники ме дръпна и каза, че не може вече да държи тима. Предстоеше мач с Берое и следобед по две заплати бяха преведени на футболистите. Беше страшен проблем откъде са парите. Веднага се намериха хора да кажат, че нарочно Левски е паднал от Царско село с 0:1 на “Герена” след това. Не знам кой може да си помисли, че аз или Наско Сираков може да влезе в съблекалнята и да каже отборът да падне. Никой не мислеше тогава, че отборът е спасен, защото много хора чакаха на 31 юли клубът да се разпадне, само че попаднаха на мина. Ще напиша книга и ще разкажа много.