Точка не стигна на Батаев за олимпийска квота
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Националът ни отстъпи на кубинеца Кониедо Руано, защитаващ цветовете на Италия

Ахмед Батаев не успя да спечели шеста олимпийска квота за българската борба, след като в оспорван полуфинал в категория до 97 кг на свободния стил на квалификацията в „Арена Армеец“ отстъпи представителя на Италия Абрахам Кониедо Руано.

Съперникът на нашия национал, който преди няколко години защитаваше цветовете на родната Куба, поведе с 1:0 техничеки точки преди почивката.

Още в началото на втората част резултатът набъбна на 2:0, а след нова акция на тъмнокожия борец арбитърът на тепиха даде четири точки. Последва незабавно оспорване от българския лагер, което беше уважено и разликата остана три точки.

Батаев се втурна на финален щурм и съкрати изоставането – 2:3, но 38 секунди преди края получи травма в бедрото. Последваха нови опити за атака, но някакси Кониедо Руано съумя да съхрани аванса си.

По пътя към полуфинала натурализираният чеченец надигра с технически туш Луис Соуса (Доминиканска република), а след това записа драматична победа и над коравия индиец Сативарт Кадиан.

По-рано днес отпаднаха и останалите наши състезатели, като най-добре от тях се представи Али Умарапашаев, отстъпил на 1/4-финалите в категория до 74 кг на Таймураз Салказанов (Словакия).