Тодоров:”До дни ще кажа кои остават, Валери е с повече килограми”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Минути след равенството в контролата с Витоша (Бистрица) наставникът на Левски Георги Тодоров отдели немалко време на медиите.

В изявлението си старши треньорът на Сините потвърди, че нападателят Валери Божинов все още има проблеми с излишните килограми.

Тодоров разкри, че ще обяви окончателно кои играчи ще останат в отбора през следващата седмица.

“Целта на срещата беше да видя хората, които тренират с нас и да преценим дали ще са в състояние да помогнат, да надградят отбора,” заяви Тодоров. “В този смисъл останах доволен. В следващите дни ще разберете за кои става въпрос. Няма да коментирам от кого съм останал доволен и от кого не.

“Днес беше съвсем друг мач. Аз си гледах хората, които тренираха с нас и трябваше да вземем решение за тяхното бъдеще. В средата на терена Боби Цонев ще помогне много. Още един човек в средата и ще изглеждаме съвсем различно. Надявам се това да е още един Цонев (б. р. – Радослав Цонев).”

Тодоров защити Насиру Мохамед, заявявайки, че той има какво да даде на Левски.

„При всички случаи може Насиру Мохамед да е полезен за нас,” каза старши треньорът. “Във фаза защита има какво да се желае от него, старае се, мисля, че може поне да е конкуренция, защо и да не играе добре“.

„Валери (Божинов) в четвъртък получи лека контузия, която не му даде възможност да вземе участие. Има условие от собственика да свали килограми, остава му още малко, за да го изпълни.

“Неговият проблем е, че в Италия много са работили във фитнеса, натрупал е мускулатура. Много се старае, но му е трудно още. Като свали килограмите, нещата ще се нормализират.”

Тодоров обяви, че познава добре повечето футболисти от съвместната им работа в детско-юношеската школа.

„Повечето от футболистите са били при мен в юношеските тимове,” коментира Тодоров. “Изглежда, че така са останали някакви впечатление, за да останат в тима, а и е притегателно името на Левски. Те са наши юноши. За хората от нашата школа името Левски е много важно.

„Имаме нужда от още футболисти в средата на терена, във всички линии. Днес в някаква степен ще си решим проблемите. Искаме да вземем футболисти, които могат в следващите години да бъдат продадени, за да може ако клубът не е добре финансово, да генерира средства.

“Млади играчи е най-доброто. Мен ми предлагаха един бек на 30 години, сега може да ни свърши работа, но в бъдеще…”

„Аз винаги съм бил оптимист иначе няма да се захвана. Хората не ни дават достатъчно време. Много е трудно. Виждате и днес бяха момчета от школата, които не са попаднали за мача U19. Аз съм и реалист.

“Преди известно време благодарих на хората от клуба, защото ако не бяхме взели тези футболисти щяхме да изглеждаме по-зле. Момчетата не са играли толкова лошо в мачовете досега, липсваше лидер вътре на терена. Когато ни вкарат гол, отборът веднага навежда главите. Срещу Монтана вкарахме първи и нещата бяха съвсем различни.”

Наставникът на Сините разкри, че нидерландецът Стайн Спиерингс е получил разрешение за малко по-дълга почивка.

„Стайн (Спиерингс) е със семейството си, оставихме му малко по-голяма почивка,” обясни Тодоров. “(Тома) Даске има проблеми след мача с Монтана. На първата тренировка получи мускулна травма.

“Другата седмица Стайн започва тренировки. За Робърта и Славчев трябва да питате доктора. Славчев трябва да е 100% готов, за да е полезен. Робърта има неприятна контузия на пръста, може да го боли 1-2 месеца и аз съм имал, но трябва и характер.

„Едно време беше така „Кажете ми кой играе в средата на терена, за да ви кажа какъв е отборът“. Там се раждат идеите. Ако там се спират атаки, ще сме силен отбор. Това е футболът. Много е важно да направим в средата на терена силна сплав. Жалко, че с Ната така стана, аз много го харесвах, но не зависи от нас“.

„Ние не бързаме да съберем футболисти и после да се чудим какво да правим. Полека-полека така е по-правилно. Преди е било много по-лесно като е имало пари.

“Разчитаме на хората, минали през нашата школа и в момента имат желание да помогнат. Другото трябва да са млади играчи, които в следващите години да ги продадем.”