Той е Газа и нищо около него не бива да ви шокира
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Екстравагантният бивш халф на Англия призна за смразяващо кръвта прегрешение

Бившият халф на английския национален Пол Гаскойн направи поредно ужасяващо разкритие, признавайки, че е нанасял свирепи удари с юмруци и глава по трупа на покойния си баща – Джон Гаскойн.

Това някогашният неподражаем играч на Нюкасъл, Тотнъм, Лацио и Рейнджърс характеризира като отмъщение за миналите прегрешения на родителя си.

Гаскойн-старши си отиде от този свят през 2018 година след заболяване от рак, а Газа признава, че не е могъл да прости на баща си, който години преди това го настанява в психиатрична клиника.

Действието на Джон, разбира се, е свързано със зависимостта на Пол към алкохола и наркотиците, както и решението му да посети в затвора престъпника Раул Моут, който е осъден за убийство на полицай.

“Бях сам до леглото му в болницата, когато почина,” разказа 53-годишният Пол в подкаст на популярния в Англия Джеймс Инглиш. “Скочих върху тялото му и започнах да го удрям с юмруци и глава.

“Отмъстих му за много прегрешения към мен в миналото. След това обаче 45 минути не престанах да го прегръщам и да плача.”

Той е Газа и нищо около него не бива да ви шокира 1

Въпреки дръзкото признание Газа не крие, че е бил изключително близък с баща си и го е водил навсякъде със себе си по време на футболната си кариера.

“Обичах да е край мен, когато пътувах по света като футболист,” казва Пол. “Заедно имахме повече добри времена, отколкото лоши моменти.

“Сигурно съм купил на баща си около 80 коли, 18 лодки и няколко къщи. След като се разведох, давах много пари на жилища на семейството си. Директно ги купувах или взимах под наем.”

В предаването Газа разкрива как като футболист на Спърс се забавлявал, изкарвайки фишове за неправилно паркиране на съотборника си Гари Линекер.

“Знаех къде точно живее Гари и след тренировка или мач винаги бързах да изляза първи,” разкзва Пол. “Карах бързо до неговата къща и спирах на неговото паркомясто.

Той е Газа и нищо около него не бива да ви шокира 2

“След това тръгвах да обикалям Лондон. Не се връщах до сутринта, а през това колата на Линекер стои на улицата и му пишат фишове за неправилно паркиране.

Един ден обаче треньорът ме извика и каза: „Трябва да спреш, защото ш…ният Линекер е бесен, че спираш пред дома му.”

Газа си спомни също, че докато е играл за шотландския Рейнджърс се опасявал да не получи бомба по пощата и е проверявал под колата си за експлозиви. Причината е, че убиец от ИРА (Ирландската републиканска армия) е заплашил да го убие.

Причината за това е имитирането на свирене на флейта, което Гаскойн прави по време на дербито срещу Селтик през 1998 година. Тогава полицията го предупреждава, че името му е попаднало в списъка на убиец от ИРА.

Интересно е признанието, че е бил настанен в клиника заради пристрастеност към сироп за кашлица.

“Купувах по 15 шишенца,” казва Пол. “Във всяко едно от тях има 0,1 промила алкохол. Затова си взимах голяма бройка, за да докарам силата на една чаша с бира.

“В Нюкасъл бързо ме разкриха и имах забрана за посещаване на аптеките в града. Затова използвах девет хлапета, които ходеха да купуват вместо мен.”