Томас Тухел: Нуждаем се от ново поколение защитници
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Факт е, че тримата защитници, вратарят, както Жоржиньо и Н'Голо Канте са в тридесетте си години", сподели Тухек

Наставникът на Челси Томас Тухел изрази задоволството си от представянето на защитниците Тиaго Силва, Сесар Аспиликуета и Калиду Кулибали в двубоя срещу Евертън, в който “сините” измъкнаха трите точки с гол от дузпа на Жоржиньо дълбоко в добавеното време на първата част. Тухел обаче е наясно, че бранителите са на възраст и иска да му бъдат осигурени ново поколение зашитници. През лятото тимът бе напуснат от Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен, които са по-млади от своите колеги.

“Ние сме щастливи да разполагаме с играчи като Аспиликуета, Тиаго и Калиду, но е важно да намерим следващото поколение защитници и да ги привлечем следващите години”, каза Тухел след мача с “карамелите”.

“Играта стана много физическа и изискваща и в тази ситуация имаме нужда от други играчи, с които да ротираме тези момчета”, добави Тухел. “Факт е, че тримата защитници, вратарят, както Жоржиньо и Н’Голо Канте са в тридесетте си години. Въпреки че сме много доволни с тези играчи, нужно е да мислим и за бъдещето”, сподели треньорът на “сините”.

Следващият двубой на Челси е лондонско дерби срещу Тотнъм в неделя (14 август).