Томаш говори за целите на Локо Пловдив и селекцията
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
На Лаута се целят в изграждане на средноевропейски отбор

Наставникът на Локомотив Пловдив Александър Томаш говори пред медиите на старта на подготовката на “черно-белите”. Той заяви, че целта е изграждане на средноевропейски отбор. В Локомотив през лятото ще има поне 6-7 нови попълнения, обяви младият специалист.

„Още на първата пресконференция ви казах причината, поради която съм тук – новите собственици искат да изграждат, искат да създадем нещо, за което абсолютно всички говорим в България, но само говорим. Виждаме нивото на родния футбол и трябва си признаем истината в очите”, заяви Томаш.

„Започнахме от преди 5 дни с индивидуални програми за играчите. Нужно е бързо да действаме. Изграждаме изцяло нов отбор. Желанието ни бе да вземем български футболисти, но те се оказаха по-скъпи от чуждестранните. Тези българи, които искахме се оказаха много скъпи и няма как да си ги позволим. Ще трябва време за изграждането на нов отбор. С това сме наясно и ние и новите собственици. Ще има нови попълнения, ще има хора, които ще идват на проби”, сподели наставникът на “смърфовете”.

Той заяви, че към момента новите имена са Георги Каракашев и Пиер Зебли. Треньорът на Локомотив сподели, че е говорил с доста играчи, но за момента няма да коментира слухове и спекулации.

“Като казвам че ще правим нов отбор, казвам, че ще имаме поне 6-7 нови попълнения. Целта е изграждане на средноевропейски отбор. Винаги трябва да има цел, но тя трябва да бъде реална. Половината отбори от елита искат Купата. Да и ние я искаме и желаем да играем в Европа, но ако не я спечелим, няма да правим драми. Детско-юношеската школа трябва да играе така, както първият отбор. И като подпишем с някой юноша в цялата школа да получат дивиденти това”, сподели Томаш.

“Целта не е да направим отбор и да постигнем някакви купи. За последните пет години Локо Пд спечели много, но какво имаме надолу, какво идва. Така че целите са си цели, а изграждането си е изграждане”, добави Александър Томаш.