Томаш: Искам да направя Локомотив Пд доминиращ отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Аз и моят екип сме отдадени изцяло на каузата на Локомотив", категоричен е младият специалист.

Новият старши треньор на Локомотив Пловдив – Александър Томаш, който бе представен официално преди минути, даде първото си интервю пред медиите като наставник на “смърфовете”.

“Разговарях с двама представители на клуба надълго и широко. Два, три дни преди мача с ЦСКА. Това, което мога да ви кажа е, че се разбрахме лесно, защото моите амбиции и тези на новото ръководство са клубът да просперира. Няма да е лесно. През последните години Локомотив вдигна доста нивото. Не се притеснявам. Точно това нещо ме амбицира. Аз и моят екип сме отдадени изцяло на каузата на Локомотив”, започна Томаш.

“Нормално е да има срив след толкова добри сезони. Това, което ме грабна в мисленето на ръководството, е, че те не искат бързи резултати, а искат да се върви крачка по крачка. Искат дългосрочност, лека-полека Локомотив да се превърне в средноевропейски отбор. Без, веднага от днеска за утре, което ме спечели мен. Надявам се да бъде така, защото човек когато бърза трудно стига. Крачка по крачка”, продължи младият специалист.

“Вие ме познавате, аз съм романтичен треньор. Ще се съобразява с това, което имам и няма да правя големи промени”.

“Предпочитам моят отбор да притежава топката, да атакува, да има реакция веднага след загуба на топката и да сме водещият отбор. Разбира се, ще се съобразяваме с противника, но в 90% от мачовете ще искам да бъдем доминиращия отбор моят. Има добри футболисти тук, които обаче психологически не са на добро ниво. Но в последния мач се видя, че имаме Локомотив с две лица. Има мачове, в които трябва да се играе дефанзивно”, обясни Томаш.

“Няма да играем с трима в защита. Аз не съм дошъл за резултати, а за да направя Локомотив Пд доминиращ отбор. За Камбуров питайте ръководството. Аз с него съм работил, имал съм големи търкания с него, но сме професионалисти. Дали е Боруков, дали е Камбуров, всички футболисти са еднакви. Трябва да знаят, че аз съм човека и аз решавам. Когато играчите си вършат работата няма да имат проблем с мен”.

“Идвам с двама помощници, вие вече ги знаете, както и с видео анализатора си, който се казва Николай. Говорил съм с шефа на школата и съм му казал, че ще взема много момчета. Новите собственици ми предложиха 5 или 7 години договор. Казах им обаче, че е по-добре да подпишем само за 2 години, за да видим дали ще си паснем. Обещавам на феновете, че от сутрин до вечер ще работя. Има 6 мача до края, за да преценим какво ни е нужно за селекцията. За нея мога да говоря много и да не ме разберете”, каза още Александър Томаш.