Тони Кроос обяви отказването си от националния отбор на Германия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"През следващите години искам да се фокусирам напълно върху целите си с Реал Мадрид", споделя Тони Кроос

Германският полузащитник Тони Кроос официално обяви своето решение да сложи край на кариерата си в националния отбор. Кроос е записал 106 мача и има 17 гола за Бундестима, като вече няма да радва феновете на немския национален отбор. 31-годишният футболист обяви, че ще се фокусира изцяло върху представянето си в Реал Мадрид.

Кроос обяви, че е взел решението си много преди турнира Евро 2020, като се е надявал да се раздели с Бундестима, печелейки трофея. Полузащитникът спечели световната титла с Германия на Мондиал 2014.

„От доста време осъзнах, че няма да мога да бъда на разположение за Световното първенство в Катар през 2022 г. През следващите години искам да се фокусирам напълно върху целите си с Реал Мадрид. Освен това от този момент искам да имам възможността да си взимам почивки, които нямаше как да бъдат възможни през последните 11 години, в които бях национален състезател.

Искам и в много по-голяма степен да присъствам като съпруг и баща в живота на своята съпруга и на трите си деца. За мен бе огромна чест да нося тази фланелка толкова дълго време. Правих го с гордост и страст. Благодаря на всички фенове за подкрепата, както и на критиците за това, че ме мотивираха допълнително.

Накрая искам да изкажа огромните си благодарности към Йоги Льов, който ме направи национален състезател и световен шампион. За мен беше чест. Много късмет и успех на Ханзи Флик! Ваш Тони!“, са думите на Кроос.