google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шпорите" препънаха тима на Юрген Клоп в битката за титлата

Ливърпул допусна грешна стъпка в битката за титлата във Висшата лига. “Червените” направиха реми 1:1 в домакинството си на Тотнъм в среща от 36-ия кръг на първенството. Тимът на Юрген Клоп се изравни по точки с Ман Сити, но “гражданите” утре посрещат Нюкасъл и се очаква да спечелят, така че може да увеличат аванса си на върха.

Домакините започнаха срещата с всичко най-добро, като Диас, Салах и Мане действаха в предни позиции. В средата на терена Юрген Клоп се довери на Хендерсън, Фабиньо и Тиаго, а пред вратаря Алисон действаха Робъртсън, Ван Дайк, Конате и Трент Александър-Арнолд.

В състава на Тотнъм също нямаше изненади, като Антонио Конте излезе в схема 3-4-3, като нападението бе водено от Сон, Кейн и Кулушевски.

Ливърпул доминираше през първото полувреме на срещата. “Червените” имаха няколко добри атаки, но в решителния момент не успяха да бъдат концентрирани. В средата на частта Върджил Ван Дайк нацели гредата след удар с глава. Малко преди почивката пък Лорис отрази удар на Луис Диас.  В крайна сметка първата част на “Анфийлд” не предложи попадения.

Тотнъм поведе в резултата в 56-ата минута. Гостите организираха много добра атака, която бе завършена от Хьон-мин Сон. Подаването за гола бе дело на Райън Сесеньон, който не се полакоми да стреля от добра позиция.

Ливърпул натисна съперника в търсене на изравнителен гол. В 73-ата минута Бен Дейвис блокира опасен удар на Мохамед Салах. Секунди по-късно равенството бе възстановено. Луис Диас стреля към вратата на Лорис и топката рикошира в Бентанкур, за да влезе в мрежата на “шпорите” – 1:1.

В 90-ата минута Салах стреля от добра позиция, като топката се отби от футболист на гостите и излезе в корнер. Цимикас центрира от ъгловия удар, но не последва опасност за защитата на “шпорите”.

Ливърпул не успя да стигне до пълен обрат и се задоволи само с точка, като шансовете им да спечелят титлата вече са по-малки.

Тотнъм пък събра актив от 62 точки и е само на една зад 4-ия Арсенал, като “топчиите” ще играят срещу Лийдс у дома в неделя.