Тотнъм се намести в Топ 4 поне за малко след победа над Шефилд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шпорите" спечелиха с 3:1 на стадион "Брамъл Лейн"

Тотнъм записа успех с 3:1 при гостуването си на Шефилд Юнайтед в двубой от 19-ия кръг на Висшата лига. „Шпорите“ предрешиха крайния изход на мача с два гола през първото полувреме, които бяха отбелязани от Серж Орие и Хари Кейн. В началото на втората част Дейвид МакГолдрик вкара почетен гол за “остриетата”, а Танги Ндомбеле оформи крайният резултат.

С постигнатия успех Тотнъм събра 33 точки, колкото има и третия в класирането Ливърпул, но на “червените” им предстои мач срещу Манчестър Юнайтед по-късно днес. Тимът на Шефилд Юнайтед пък остава на дъното на класирането със само пет точки.

Воденият от Жозе Моуриньо отбор стартира двубоя много силно. В 4-ата минута Стивън Бергвайн отправи изстрел опасен изстрел, който влизаше под напречната греда, но Аарън Рамсдейл направи стархотно спасяване и изби в корнер корнер. След центрирането от ъглов удар гостите поведоха, след като Серж Орие се разписа с глава за 0:1.

„Шпорите“ имаха чудесен шанс за втори гол малко след това. Кейн комбинира с Хюн Мин Сон, който с елегантен прехвърлящ удар опита да се разпише, но топката срещна левия страничен стълб и излезе в аут.

В края на първото полувреме Тотнъм вдигна оборотите. В 40-ата минута Емил Хойберг намери Хари Кейн, който се справи с противник и с удар от границата на наказателното поле вкара за 0:2.

В началото на втората част Аарън Рамсдейл се намеси брилянтно при удар на Кейн и го лиши от втория му гол в мача.

В 59-ата минута Шефилд Юнайтед върна интригата. Джон Флек центрира в пеналта, където Дейвид МакГолдрик бе на точната позиция и с глава преодоля Уго Льорис – 1:2.

Само три минути след това Тотнъм вкара трети гол. Танги Ндомбеле се освободи в наказателното поле и с техничен прехвърлящ удар вкара във вратата на Аарън Рамсдейл за 1:3.

В края на мача пък Хари Кейн пропусна добра ситуация за гол, след като шутира над вратата от идеална позиция.