Тотнъм спечели дербито с Арсенал и завърза битката за Топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шпорите" се доближиха на точка до "артилеристите" с класическа победа

Тотнъм победи Арсенал с 3:0 в дербито на Северен Лондон от 22-рия кръг на Висшата лига. Две попадения за успеха на “шпорите” отбеляза Хари Кейн, а един гол добави Хьон-мин Сон.

С този успех тимът на Антонио Конте се върна в битката за топ 4. Тотнъм се доближи само на точка от Арсенал, като гостите от “Емиратс” държат 4-ото място. В оставащите си два мача “топчиите” ще играят с Нюкасъл и Евертън, докато възпитаниците на Конте имат срещи с Бърнли и Норич.

Двубоят на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” стартира с високо темпо и имаше опасни атаки към двете врати. Тотнъм откри резултата в 23-ата минута чрез Хари Кейн. Бранителят на гостите Седрик доусна огромна грешка, която доведе до дузпа за “шпорите”. Зад топката застана Кейн, който без проблеми реализира за 1:0.

В средата на полувремето бранителят на “артилеристите” Роб Холдинг бе изгонен. Той получи два жълти картона в рамките на седем минути (26′ и 33′) и остави гостите с човек по-малко. Вторият си картон Холдинг получи за удар с лакът срещу Сон, така че правилно бе изгонен.

В 37-ата минута Тотнъм удвои аванса си. В прегръдките на своите съотборници отново се озова Хари Кейн. Английският национал се разписа с глава след центриране от ъглов удар, за да накаже за втори път Аарън Рамсдейл – 2:0.

Две минути след началото на втората част авансът на домакините стана класически. Хьон-мин Сон се разписа за 3:0 с прецизен удар.

В 50-ата минута Арсенал можеше да върне едно попадение, но удар на Букайо Сака бе блокиран от бранител на “шпорите”. Малко след това Емерсон Роял и Сон пропуснаха за домакините.

Двубоят се доигра в по-ниско темпо и Тотнъм се поздрави със заслужена победа, която ги остави да мечтаят за класиране в Шампионска лига.