Трагична Рома се сбогува с надеждите за ШЛ след загуба от Каляри
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Вълците" отстъпиха с 3:2 срещу борещия се да не изпадне тим на сардинци

Рома допусна пореден провал в Серия А през този сезон, след като при наглед лесното си гостуване на борещия се да не изпадне от елита Каляри загуби с 2:3 и на практика се прости с надеждите си за мачове от Шампионската лига догодина.

Мачът на “Сардиня Арена” започна вихрено за домакините и още в 4-та минута Жоао Педро пусна отличен пас към Лиакогианис, който веднага засече в центъра на вратата без да остави шанс на Пау Лопес.

В 27-та минута Карлес Перес нацели страничната греда на Каляри, но веднага след това се реваншира, след като рикоширала топка се озова на пътя му и той само я чукна в мрежата за 1:1.


След почивката домакините обаче се развихриха. В 57-та минута Марин получи пас по конец, освободи се с топка в крака и отправи зашеметяващ удар от дистанция, който матира Лопес. Четири минути след като измина час игрово време сардинци покачиха на 3:1.

Отново Разван Марин беше в центъра на гола, след като прати перфектно центриране в наказателното поле, а там Жоао Педро се извиси над всички и заби топката с глава.

Пет минути по-късно Рома повярва в обрата, след като Федерико Фасио засече центриране на Карлес Перес и намали до 3:2, но повече голове в Сардиня не паднаха.


Така Рома на практика се прости с надеждите си за класиране в Шампионската лига, след като остана седми с 55 точки – на 10 от четвъртия Аталанта, който има и мач по-малко. Каляри пък взе златни три пункта в битката за оцеляване, които ги извадиха над чертата на 17-то място с 31 точки – толкова, колкото има и Беневенто.