Трансформацията на Арсенал при Микел Артета от първия му мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арсенал се промени напълно, откакто Микел Артета пое "топчиите"

Арсенал изглеждаше много различно в първия мач на Микел Артета като мениджър на тима. Букайо Сака и Гранит Джака са единствените оцелели от първата среща на испанския мениджър. Сега в първия мач на тима за сезон 2022/23 на “Селхъст Парк” срещу Кристъл Палас може да видим само двама играчи, които стартираха в първия двубой на Артета начело.

Трансформацията на Арсенал при Микел Артета от първия му мач 1

Срещата на “Боксинг Дей” през 2019 г. като гост на Борнемут завърши наравно 1:1 с гол на Пиер-Емерик Обамеянг в дебюта на Артета. Сака се появи като ляв бек в този двубой, но ще бъде натоварен със задачата да даде творческа искра срещу Палас и да помогне на Жезус да започне с летящ старт. Нападателят вкара седем гола в предсезонната подготовка и замени Александър Лаказет като основен нападател на Арсенал, който случайно стартира в първия мач на Артета.

Французинът издържа по-дълго от повечето игарчи тогава, като Сократис Папастатопулос напусна следващото лято в посока Олимпиакос. Месут Йозил и Давид Луис също напуснаха през лятото на 2021 г., за да бъдат заменени от Бен Уайт и новия капитан на Арсенал Мартин Йодеград. Също така не отне много време на Артета да прецени, че Ейнсли Мейтланд-Найлс, Райс Нелсън и Лукас Торейра са излишни. Триото имаха многократни наеми, откакто Артета пое тима и бъдещето им в клуба изглежда мрачно – Торейра беше свързван с постоянен трансфер в Галатасарай това лято.

Ето как Арсенал се очаква да изглежда срещу Палас:

Трансформацията на Арсенал при Микел Артета от първия му мач 2