Треньорът на Арсенал очаква трудно лондонско дерби срещу Уест Хем
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Микел Артета с ласкави думи за мениджъра на "чуковете" Дейвид Мойс

Лидерът във Висшата лига – Арсенал, подновява първенството с двубой срещу Уест Хем на Боксинг дей. Треньорът на “топчиите” Микел Артета е наясно, че това ще бъде много труден двубой и се изказа много ласкаво за мениджъра на съперника Дейвид Мойс.

Арсенал води с пет точки пред Манчестър Сити в таблицата преди подновяването на Премиър Лийг. Артета иска неговият отбор да продължи с победите, но знае, че го чака сериозно предизвикателство в предстоящото дерби на Лондон на 26 декември.

“Уест Хем са много опасни, тъй като знам, че Дейвид е работил с отбора много здраво. Откакто той пое тима, увеличи потенциала му и вече е на друго ниво. Знам, че ще бъде много труден мач”, каза испанският треньор на Арсенал.

Артета вече е почти 20 години в Англия, като е играл при Дейвис Мойс в Евертън, където започна кариерата си на Острова. Той изакра цели 7 сезона при шотладския тактик на “Гудисън Парк”.

“Всеки мениджър ви дава нещо, което изгражда вярата ви в това, което искате да правите. Дейвид има голяма тежест за мен”, каза Артета.

“Той имаше огромно влияние, благодарен съм му за вярата, която ми показа, и за това, което научих от него на терена и извън него за това как се изгражда отбор. Той ми оказваше подкрепа през цялото време, когато работихме заедно. Имам невероятни спомени с него, защото той беше успешен”, добави испанецът.