“Треньорът на треньорите”: Триумфът на Хърватия ме върна към живота
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"В последните 15 минути на мача плаках от щастие, защото видях, че нищо не може да се промени, видях че побеждаваме и се превръщаме в една от най-големите суперсили на планетата", каза Мирослав Чиро Блажевич.

Легендарният футболен треньор Мирослав Чиро Блажевич не успя да скрие емоциите си след поредния тримуф на Хърватия на световната сцена.

Във вчерашния ден “шахматистите” победиха Мароко и така завоюваха третото място на Световното първенство, което се провежда в Катар.

След края на мача селекционерът Златко Далич посвети успеха на Чиро Блажевич, който през далечната 1998-ма година извежда Хърватия до първото им трето място на световни финали.

„Това ме върна към живота. В последните 15 минути на мача плаках от щастие, защото видях, че нищо не може да се промени, видях че побеждаваме и се превръщаме в една от най-големите суперсили на планетата. Заслужихме този успех.

Искам да благодаря на Далич и неговите герои, неговите рицари, които спечелиха това трето място по горд… хърватски начин. Браво! Чух, че Далич посвещава победата на мен. Това означава много за мен”, сподели развълнуваният Блажевич.

Мирослав Чиро Блажевич, който е наричан „треньорът на треньорите” в Хърватия, понастоящем се намира в тежко здравословно състояние, но триумфът на “шахматистите” на Мондиала със сигурност е доставил приятни емоции на специалиста.