Три гранда от Висшата лига с интерес към защитник на Брайтън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според информациите на Острова, отборите на Челси, Манчестър Юнайтед и Тотнъм се интересуват от Бен Уайт и следят напредъка на защитника на Брайтън

Според информация на Sky Sports, 23-годишният защитник Бен Уайт е в радарите на три от най-големите отбори във Висшата лига. Челси, Манчестър Юнайтед и Тотнъм следят централния защитник на Брайтън, който прави много добри изяви през настоящия сезон.

Бен Уайт се присъединява към академията на Брайтън като 16-годишен, след като е освободен от Саутхемптън през 2014 г. След няколко години е време младежът да премине към първия отбор, но той трябваше да изчака до настоящата кампания, за да дебютира в лигата за Чайките, след като през 2016 г. направи само няколко участия в клуба за клуба.

Впоследствие Уайт бе пратен три пъти под наем от Брайтън и той особено впечатли, докато беше в Лийдс Юнайтед миналия сезон. По време на кампанията 2019/20 обаче той повиши цената си със силните си игри и впоследствие той беше свързан с редица топ клубове във Висшата лига, включително Ливърпул, Челси и Манчестър Юнайтед, докато Лийдс също се опита да го привлече за постоянно.

Брайтън обаче успя да задържи обещаващия млад защитник, който подписа нова сделка с клуба в началото на сезон 2020/21 и оттогава взе участие във всеки мач от Висшата лига за тях. Тъй като напредъкът му продължава с невероятна скорост, Челси и Манчестър Юнайтед отново се появиха по следите му, като Тотнъм също се интересува от бранителя.

Челси подкрепи отбора си значително през изминалото лято и това включваше и защитата. По-специално Тиаго Силва е оказал толкова бързо въздействие, че вече се говори за евентуално удължаване на престоя му в Западен Лондон. Като се има предвид обаче, че Силва е в залеза на кариерата си, Челси трябва да изготви план за наследник на бразилеца. За тази цел Хосе Хименес е един от защитниците, свързани със “сините”, които сега отново проявяват интерес към Уайт.

Подобно на Челси, Манчестър Юнайтед има до голяма степен солидни играчи в защита, но Оле Гунар Солскяер е нетърпелив да намери надежден партньор на Хари Магуайър, особено като се има предвид изявите на Виктор Линделоф, който е доста непоследователен.

Интересът от Тотнъм също има някакъв смисъл, като се има предвид, че Тоби Алдервейрелд е вече над 30 години, а Давинсън Санчес е изправен пред несигурно бъдеще в клуба. Това оставя бившия мениджър на Челси и Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо с Ерик Дайър и младото дуо Джо Родон и Яфет Танганга като единствените други защитници на разположение.

Засега Челси, Манчестър Юнайтед и Тотнъм просто следят прогреса на Уайт, докато Ливърпул се отказа от футболиста. Ще бъде доста интересно да видим дали някой от големите тимове ше направи оферта за Уайт през януари и дали Брайтън ще успее да го задържи за пореден път.