google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Трима от седмината номинирани за приза „Играч на сезона“ във Висшата лига са футболисти на шампиона Ливърпул. Това са капитанът Джордън Хендерсън, Садио Мане и Трент Александър-Арнолд. Победителят в класацията се избира от феновете, които могат да гласуват на официалния сайт на английското първенство.

Хендерсън вече взе първата си индивидуална награда за миналия сезон, след като бе избран за най-добър играч, според асоциацията на журналистите, занимаващи се с футбол. Сенегалския нападател на шампионите Садио Мане пък бе с ключова заслуга за извоюваната първа титла в ерата „Висша лига“, отбелязвайки цели 18 попадения и още седем асистенции. Трен Александър-Арнолд бе номиниран и в класацията за „Най-добър млад футболист“. Десният бек вкара 4 гола през сезона и подаде за още 13 (рекорд на асистенции за защитник, подобрявайки собственото си най-добро постижение от предходния сезон).

Голямата звезда на Манчестър Сити Кевин де Бройне също попадна сред номинираните. Белгиецът продължава да държи извънземното си ново, като подаде за 20 гола през изминалия сезон. Освен това, рижавият полузащитник сам отбеляза още 13 попадения.

Останалите номинирани са: Вратарят на Бърнли Ник Поуп, който не изпусна нито една минута през сезона, записвайки и 15 „сухи“ мрежи. Голмайсторът на първенството Джейми Варди, чийто отбор Лестър бе в борбата за топ 4 до последния кръг, в който отстъпи пред Манчестър Юнайтед в пряк сблъсък. Последния, който ще се бори за наградата, е подгласникът в голмайсторската надпревара Дани Ингс.

Победителят в надпреварата ще бъде обявен на 13-ти август, четвъртък, в 12:00 българско време.

Ръководството на лигата обяви и номинираните за „Най-добър мениджър“ през сезона. Там ще спорят: Юрген Клоп, Франк Лампард, Брендан Роджърс и Крис Уайлдър.