google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Първият тест за "червените" под ръководството на Любослав Пенев ще бъде в сряда срещу Лудогорец

В края на месец март изненадваща треньорска промяна беляза българския футбол. Любослав Пенев се завърна за пореден път в ЦСКА, след като Бруно Акрапович беше освободен от поста старши-треньор на “червените”. Босненецът, който спечели Купата на България с Локомотив Пловдив в последните два сезона, водеше уверено “армейците” към триумф в турнира и по неговите думи той е щял да вдигне Купата на страната с ЦСКА, ако не е бил освободен.

Бруно Акрапович вече е история за ЦСКА, а бъдещето е Любо Пенев. “Ел Голеадор” се готви да направи три важни промени в “червените”, които може да видим още в двубоя с Лудогорец в сряда. Евентуален провал в този двубой ще бъде сериозен удар в началото на четвъртия престой на Пенев като треньор на ЦСКА, но опитният специалист надали ще се притеснява да направи промени.

Трите промени, които Любо Пенев се очаква да направи в ЦСКА:

1. Смяна на тактиката

Досегашната схема на ЦСКА през този сезон 3-5-2 е история и “армейците” ще играят във формация с четирима централни защитници – 4-4-3 или 4-2-3-1. Още в първото си занимание след завръщането си на “Армията”, Пенев е обявил на играчите, че ще играят в нова схема. Така ЦСКА ще може да разчита повече на фланговете и да бъде по-разнообразен в нападение. Въпреки че се изправя срещу много сериозен съперник в сряда, Любо Пенев ще залози на своята схема на игра и ще търси успеха срещу Лудогорец.

2. Връщането на Иван Турицов сред титулярите

През зимата на 2019 година Любослав Пенев лично върна Иван Турицов в ЦСКА, след което го наложи в състава и младият футболист получи повиквателна за националния отбор. Бруно Акрапович обаче разчиташе много малко на десния бранител, който записа само 11 мача в първенството през този сезон (само 3 срещи като титуляр). Очаква се Любо Пенев да залага много повече на Турицов и той да бъде първи избор на десния бек.

3. ЦСКА ще играе по-офанзивно срещу водещите отбори

Може би една от основните причини за раздялата с Бруно Акрапович бе, че ЦСКА играеше много дефанзивно срещу водещите тимове в efbet Лига и не създаваше достатъчно голови положения. Армейците не създадоха почти никакви голови положения в последните три големи изпитания – двубоите с Берое (0:1), Локо Пловдив (0:0), Лудогорец (0:1). Новият наставник Любослав Пенев ще смени тактиката точно затова – ЦСКА да бъде по-офанзивен срещу водещите тимове и да търси победата в по-голямата част от мача. Още в сряда ще може да видим как “армейците” ще изглеждат срещу Лудогорец и дали още в първия им двубой срещу топ отбор ще има сериозна промяна в поведението на тима на терена.