Триумф за “белите”! Реал Мадрид спечели Купата на Краля!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
С двете си попадения Родриго донесе първата Купа на страната за "Кралете" от девет години. 

Отборът на Реал Мадрид триумфира с Купата на краля за 20-и път в историята след победа на финала в турнира над Осасуна с 2:1, а Родриго бе големият герой за “белите”, реализирайки и двете попадения за тима на стадион “Ла Картуха” в Севиля.

Бразилецът бе оставен непокрит и откри резултата още във 2-та минута след асистенция на Винисиус Жуниор. В средата на първата част Карим Бензема получи възможност да стреля, но вратарят на Осасуна спаси.  Веднага след това и тимът от Памплона получи шанс да се разпише, но Карвахал успя да избие пред голлинията след шут на Абде.

В 32-ата минута Алаба изпълни пряк свободен удар за Реал, след който топката срещна гредата. Осасуна се върна в двубоя изравнявайки резултата в 58-а минута, когато Лукас Торо не остави шансове на Куртоа с изстрел от далечно разстояние.

Реал си върна аванса в 70-а минута. Винисиус проби в наказателното поле, топката стигна до Тони Кроос, чийто удар бе блокиран, но Родриго бе най-съобразителен и за втори път прати топката в мрежата, с което донесе първата Купа на страната за “Кралете” от девет години.