Тройният възел на югоизток се разплита днес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Марица Пловдив е големият фаворит за промоция

Днес ще се изиграе последния кръг от първенството в Югоизточната Трета лига, а след него ще стане ясен и последният нов член на Втора лига.

Интригата на югоизток се запази до самия финал, като три отбора съхраниха шансове за промоция във втория ешелон.

Разбира се, Марица Пловдив е големият фаворит, тъй като оглавява временното класиране с 80 точки и държи съдбата си в свои ръце.

Успех в днешното домакинство на 10-ия в подреждането Борислав (Първомай) ще гарантира първото място за тима от Града под тепетата. Ръководството на Марица пък се обърна с апел за подкрепа към своите привърженици.

Тройният възел на югоизток се разплита днес 1

“Призоваваме ви да подкрепите отбора в събота! Момчетата имат нужда от вашата подкрепа! Бъдете с нас, нека завършим сезона заедно! Очакваме ви”, написаха по този повод от ПФК Марица в официалната си страница във Фейсбук.

Със същия точков актив на втора позиция е най-резултатният отбор (с 84 гола) в третото ниво на българския футбол – Загорец.

Днес новозагорци, в чиито редици личат имената на Иван Стоянов, Коста Янев и водещия реализатор в групата Пламен Иванов, също са домакини – на петия в класирането Гигант (Съединение).

Чест прави на тима на Мирослав Миндев, че през целия сезон се бори като равен с представителите на далеч по-големите и богати икономически градове като Пловдив и Бургас.

Тройният възел на югоизток се разплита днес 2

Изненадващо или не, но коитираният като фаворит за промоция – Черноморец, е на трета позиция със 78 точки.

Днес бургазлии, които имат най-добрата защита в групата (21 допуснати гола) гостуват на Карнобат, който е 14-ти във временното подреждане.

Твърдо на последното място е Верея (Стара Загора), който успя да спечели едва три точки през целия сезон. Вторият изпадащ пък ще стане ясен след днешните мачове Спартак (Пловдив) – Атлетик (Куклен) и Несебър – Ямбол.

Всички мачове започват в 18.00 часа.