Трудни съперници за свободняците на олимпийската квалификация
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двама сребърни медалисти от Евро'2021 и опитен американец сред опонентите на нашите днес

Българските борци в свободния стил се изправят срещу изключително класни опоненти в олимпийската квалификация, започваща днес в столичната “Арена Армеец”.

В категория до 86 килограма Ахмед Магамаев излиза на тепиха срещу сребърния медалист от европейското първенство във Варшава миналия месец – Сандро Аминашвили (Грузия).

Вицешампион от шампионата на Стария континент – Сергей Козирев (Русия), който в полската столица отстъпи на финала на Таха Акгюл (Турция), ще бъде първи съперник и на държавния първенец при мъжете и юношите Георги Иванов в категория до 125 кг. Победителят в схватката ще се класира за четвъртфиналите.

При 65-килограмовите Рухан Расим стартира срещу опитния Джордън Оливър (САЩ), който остана втори на международния турнир „Дан Колов“ през 2019 година. В събота американецът ще навърши 31 години.

Али Умарпашаев (категория до 74 кг) ще има за съперник канадеца Ясмит Фулка, носител на бронзов медал от Панамериканските игри преди две години.

В дебютната си схватка пък Ахмед Батаев (до 97 кг) излиза срещу Луис Соса (Доминиканска република). При успех той ще се класира за 1/4-финалите в категорията.

Схватките в свободния стил започват в 10.00 часа и ще бъдат излъчвани пряко на сайта на световната федерация по борба – www.uww.org. Полуфиналите започват в 19.00 часа, като всички финалисти печелят квоти за Олимпийските игри в Токио.

Утре на тепиха излизат жените, а в събота започва надпреварата в категориите в класическия стил.