Тухел победи на нула топ треньорите в Англия и Симеоне за 81 дни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мениджърът на Челси влезе с гръм и трясък в английския футбол

Определено може да се заключи, че идването на Томас Тухел в Челси внесе огромна доза свеж въздух и вдъхновение в редиците на лондончани.

Немският специалист, който беше натирен от ПСЖ, намери отново правилното си място и показва атрактивна и най-важното – печеливша игра начело на “сините”.

Тухел застана начело на Челси на 26-ти януари тази година, заменяйки на поста Франк Лампард, който беше докарал “сините” до позиция в средата на таблицата. По-малко от три месеца по-късно Тухел не само, че върна отбора в битката за топ 4 и ги класира на финал за ФА Къп и полуфинал в Шампионската лига, но успя да победи всички топ мениджъри в Англия и то без да допусне нито един гол срещу тях. Това са Пеп Гуардиола, Юрген Клоп, Жозе Моуриньо и Карло Анчелоти.

Първата му голяма победа на Острова беше срещу Toтнъм и Жозе Моуриньо на 4-ти февурари, когато победи с 1:0, след това надви и Ливърпул със същия резултат месец по-късно. Само четири дни след това и Евертън беше победен с 2:0, а днес надви и Манчестър Сити в 1/2-финала на ФА Къп с 1:0. Между тези мачове той победи и Атлетико (Мадрид) на друг голям тактик в Европа – Диего Симеоне и то отново със запазена суха мрежа – 0:1 като гост в Мадрид и 2:0 на “Стамфорд Бридж”.