Тухел поиска Рашфорд в ПСЖ, не се притеснява от исканата сума
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Пари Сен Жермен Томас Тухел е информирал собствениците на клуба за силното си желание да подсили атака на тима с нападателя на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд.

Стрелецът е едно най-популярните имена на “Олд Трафорд”, тъй като е сред малцината в първия тим на Червените дяволи, които не са играли за нито един друг клуб.

Рашфорд направи впечатление с изявите си още като тийнеджър и закономерно през 2015 година бе издърпан от от юношеската акдемия на Юнайтед.

Мнозина биха повдигнали вежди, чувайки исканата от ръководството на Червените дяволи трансферна сума, но босовете на ПСЖ вече са дали ясна индикация, че са готови да сложат 100 ли дори повече милиона паунда на масата, твърди “Индепендънт”.

Германският наставник е сред най-големите привърженици на качествата на Рашфорд, виждайки в него еталон за модерния нападател. Тухел харесвал особено 22-годишният стрелец и заради уменията му да се подвизава с успех на различни позиции в атака.

От друга страна ПСЖ са готови да развържат здраво кесията, осъзнавайки че шансовете Килиан Мбапе да замине за Реал Мадрид се увеличават с всеки изминал ден.

Най-голямото препятствие за трансфер на Рашфорд в посока френската столица би бил мениджърът на Ман Юнайтед Оле Гунар Солскяер.

Норвежецът също цени високо качествата на нападателя и смята, че в последно време е помогнал за навлизането му в топ-форма.

Наблюдатели на Острова коментират, че преминаването на Рашфорд в ПСЖ с днешна идея не изглежда толкова лесно осъществимо и поради подобреното представяне на Юнайтед след подновяването на първенството след паузата, породена от кризата с коронавируса.

Червените дяволи навлязоха в силна серия, която пък отвори вратите на тима към участие в Шампионската лига през следващия сезон.