google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Неприятна новина за селекционера на "Трите лъва" Гарет Саутгейт

Защитникът на Англия – Трент Александър-Арнолд, няма да вземе участие на Евро 2020. Футболистът на Ливърпул получи разтежение в бедрото при успеха на „трите лъва” срещу Австрия с 1:0 в сряда и заради тази травма отпада от сметките на Гарет Саутгейт за европейските финали.

Десният бек получи неприятната травма в заключителните минути на контролата срещу Австрия на „Ривърсайд”. Скенер в четвъртък потвърди контузията на футболиста на Ливърпул, който е получил мускулен проблем в квадрицепса, който го изважда от континенталната надпревара. Играчът ще се завърне в родния си Ливърпул, където ще продължи лечението му. То ще трае между четири и шест седмици, като клубният му отбор започва предсезонна подготовка на 12-и юли.

За момента няма яснота какъв ще бъде изборът на Гарет Саутгейт за заместник на Трент. В момента в съста има още трима десни бранители – Кайл Уокър, Киърън Трипиър и Рийс Джеймс. От разширения състав отпаднаха Бен Гофдрий, Джеси Лингард, Аарън Рамсдейл, Джеймс Уърд-Праус, Оли Уоткинс и Бен Уайт, така че някой от тях трябва да замести мястото на играча на Ливърпул.

Джордан Хендерсън и Хари Магуайър пък продължават да се възстановяват от контузии, получени в хода на кампанията в двубои за клубните им отбори. Те би трябвало да са на линия за Евро 2020.