УЕФА пуска минисериал за реферите в Европа (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Премиерата на филмовата продукция е на 16 ноември

УЕФА пусна трейлър на предстоящия документален минисериал Man in the Middle („Човек по средата“), който е посветен на реферите, ръководещи мачовете в Европа.

Интересен момент от краткия клип е сцена между звездата на Барселона Лионел Меси и арбитъра Бьорн Кайперс. Моментът е запечатан от камерите в двубоя между каталунския гранд и Ливърпул в Шампионска лига през сезон 2018/19, като в него нидерландският рефер вижда умишлено бавене на играта от аржентинеца и се обръща към него с думите „Меси, всеки път го правиш! Защо го правиш, хайде, отивай!“.

От футболната централа съобщиха, че минисериалът ще бъде излъчен официално на 16 ноември ще бъде достъпен безплатно за всеки на www.uefa.tv.

“Той подчертава професионалната строгост, мотивацията и отдадеността на някои от най-добрите рефери в Европа, като показва и човешкия аспект на фигурите, които феновете и играчите виждат на терена по време на мачовете. Това е много важно за нас и нашето съдийско семейство”, заяви шефът на Съдийската комисия към УЕФА Роберто Розети.