Уест Хем продължава да впечатлява, спечели дербито с Тотнъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Чуковете" вече са в топ 4 на Висшата лига

Уест Хем спечели лондонското дерби срещу Тотнъм от 25-ия кръг на Висшата лига с резултат 2:1 на “Лондон Стейдиъм”. Попаденията за “чуковете” реализираха Микел Антонио и Джеси Лингард, докато точен за “шпорите” бе Лукас Моура.

С този успех, тимът на Дейвис Мойс продължи с впечатляващото си представяне през този сезон. “Чуковете” изместиха Челси от 4-ото място, като вече имат 45 точки, и са само на една зад Лестър и Ман Юнайтед. Тимът на Тотнъм пък продължава своя срив в класирането и е на 9-ото място с 36 точки.

Двубоят започна по отличен начин за “чуковете”, които откриха резултата в 5-ата минута чрез Микел Антонио. В 13-ата Хари Кейн можеше да изравни резултата, но ударът му мина покрай вратата. До края на полувремето Уест Хем имаше шанс за второ попадение чрез Крейг доусън, но вратарят на съперника се намеси много добре и изби в корнер.

Две минути след началото на втората част Уест Хем удвои аванса си чрез Лингард, който се възползва от асистенция на Форнаис. Това бе трето попадение за англичанина в четвъртия му мач за “чуковете”.

В 64-ата минута Лукас Моура получи отличен пас от Гарет Бейл и вкара почетен гол за Тотнъм. Силите на гостите обаче не стигнаха за нещо повече и тимът на Моуриньо допусна ново поражение във Висшата лига.