google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Уест Хем записа много важна победа с 3:1 при домакинството си на Уотфорд в двубой от 36-ия кръг на английската Висша лига. С този успех воденият от Дейвид Мойс отбор си гарантира оцеляването във Висшата лига, след като се отдалечи на шест точки от опасната зона два кръга преди края на сезона.

За пореден път шотландският мениджър на домакините демонстрира своята способност да работи с отбори, които се борят да запазят елитния си статут. Макар класата на Уест Хем да е доста по-сериозна, отборът имаше труден сезон и почти до края на сезона бе застрашен от изпадане. За последно отборът изпадна от Висшата лига през 2011 година и феновете не искаха да видят любимия си отбор в “Чемпиъншип”.

Двубоят започна по страхотен начин за Уест Хем, след като Микел Антонио даде аванс на “чуковете” с попадение в 6-ата минута. След като в миналия кръг Антонио заби 4 гола при успеха над Норич с 4:0, нападателят продължи със силните си изяви и тази вечер.

Четири минути по-късно домакините удвоиха аванса си с попадение на Томаш Соучек. 25-годишният полузащитник се разписа с глава след отлично центриране на Джаръд Боуен, а стражът на Уотфорд Бен Фостър нямаше как да реагира.

Уотфорд имаше шансове да намали резултата чрез Исмаила Сар на два пъти, но до попадение не се стигна. Вместо това в 36-ата минута Уест Хем вкара трети гол чрез Деклан Райс, с което предреши крайния изход на срещата.

След почивката домакините намалиха оборотите, а Уотфорд вкара попадение в 49-ата минута чрез Трой Дийни. “Стършелите” имаха доста време до края на мача да постигнат частичен обрат. Те обаче не успяха да вземат инициативата и да притиснат съперника.

В 73-ата минута Себастиян Алер пропусна да отбележи четвърто попадение за домакините, а в края на срещата Дани Уелбек пропусна добър шанс за Уотфорд.

След поражението в днешната среща, тимът на Уотфорд остана с 34 точки в своя актив, като има 3 пункта повече от 18-ия Борнемут и ще се бори за оцеляването си до края на сезона.