Уестън Маккени: Трансферът ми в Ювентус е „сбъдната мечта“
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Новият полузащитник на Ювентус Уестън Маккени определи преминаването си в шампионите от Серия А като “сбъдната мечта”. 22-годишният халф е първият американец, който ще играе за торинския гранд, след като премина на “Алианц Стейдиъм” от Шалке 04 преди няколко дни.

Говорейки за трансфера си, Маккени споделя пред уебсайта на клуба: „Много съм развълнуван. Израснах да гледам тези играчи, използвайки ги във видео игри, те бяха моите идоли. За мен това е сбъдната мечта. Какво ми идва на ум, когато се сетя за името Ювентус? История, със сигурност история и шампиони на Италия.”

Маккени също така разкри, че е говорил със сънародника си Майкъл Брадли за футбола в Серия А. Брадли, който играе в момента в Торонто, имаше три сезона в Италия с отборите на Киево и Рома.

“Да бъдеш първи в нещо, винаги е нещо, с което да се гордееш”, каза Маккени, ставайки първият американски играч на Юве. “Брадли ми каза нещо за Серия А, това е трудно първенство и съм щастлив да бъда част от него.

Маккени имаше и съобщение за привържениците на Юве, като добави: „Казвам на феновете да очакват да се раздвам на 100% във всеки мач, за мен това е всичко или нищо“.

Сделката под наем за Маккени струва на Ювентус около 4,5 милиона евро, като клубът разполага с опция за закупуване на играча на стойност 18,5 милиона евро, плюс до 7 милиона евро в бонуси, ако са изпълнени определени клаузи, свързани с представянето на играча. Те също така имат възможност да закупят Маккени за постоянно, дори ако той не отговаря на тези клаузи.

Маккени бележи бърз възход, след като направи своя професионален дебют за Шалке на 19 години в последния денкръг на сезон 2016-17. Той записа общу 74 участия в Бундеслигата през следващите три сезона, играейки различни роли в полузащитата и отбраната на тима. На международно ниво, Маккени направи своя дебют за САЩ през 2017 г. и вече има 19 мача за страната си, отбелязвайки шест гола.