Умарпашаев също е четвъртфиналист – след победа за 102 секунди
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
За място в полуфинала натурализираният чеченец среща изглеждащия като непобедим Таймураз Салказанов

Али Умарпашаев стана вторият борец от българския национален тим в свободния стил, достигнал до 1/4-финалите на стартиралата днес в “Арена Армеец” олимпийска квалификация.

В първата си схватка в категория до 74 килограма за деня натурализираният чеченец разгроми с технически туш над канадския представител Ясмит Фулка, а в осминафиналите беше още по-убедителен.

Умарпашаев също е четвъртфиналист - след победа за 102 секунди 1

Без да се церемони Умарпашаев демонстрира своята класа, прегазвайки Хорхе Иван Лано (Аржентина) с 10:0 точки. В момента, в който арбитърът на тепиха постанови победата с технически туш, хронометърът на светлинното табло показваше, че от началото на схватката са изминали само 1 минута и 42 секунди.

Тежките тестове за Али обаче тепърва предстоят. В четвъртфинала негов опонент ще бъде състезаващият се за Словакия Таймураз Салказанов, който и в София надиграва съпениците си със смазващо превъзходство.

В квалификациите той не остави никакви шансове на швейцареца Марк Дийче (12:2), а в осминафиналите отнесе и Зураб Капраев (10:0).

Четвъртфиналист при 97-килограмовите пък вече е и Ахмед Батаев, който надигра с технически туш Луис Соуса (Доминиканска република) в първата си схватка за деня. За място на полуфиналите той ще спори със Сативарт Кадиан (Индия).