google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Футболистите на "червения динамит" дариха част от премиите си от Евро 2020 за развитие на регионалния и детско-юношеския футбол в страната.

Полуфиналистът на Евро 2020 – националният тим на Дания, освен с играта си на терена, впечатлява и с решенията извън него. Футболистите на “червения динамит” вече са дарили част от премиите си от първенството – 5 млн. крони (около 672 000 евро) за развитие на регионалния и детско-юношеския футбол в страната. Още 1 млн. крони от техните премии са били дарени за фенски проекти.

“Важно е играчите да допринасят и да дават нещо обратно”, коментира Михаел Сал Хансен, директор на Асоциацията на футболистите в страната.

Досега всеки играчи на Дания е изкарал по над 150 хил. евро за достигането до 1/2-финалната фаза на Евро 2020. Ако “червеният динамит” елиминира Англия и се класира на финала, премиите ще скочат до над 300 хил. на човек.

До момента представянето на Дания на Евро 2020 е просто фантастично. След зловещия инцидент със звездата им Кристиан Ериксен на старта на турнира и двете поредни загуби в груповата фаза, датският тим демонстрира огромен характер и класа, за да победи Русия с 4:1 в последния кръг на групите, след което да елиминира Уелс и Чехия по категоричен начин на директните елиминации. На 1/2-финалите в сряда предстои най-големия тест за датчаните на турнира – мач срещу Англия на “Уембли”, като “Трите лъва” са фаворитът за спечелване на Евро 2020.