Уотфорд изпадна от Висшата лига след поражение от Кристъл Палас
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Стършелите" ще играят в Чемпиъншип през следващия сезон

Уотфорд изпадна от Висшата лига след минимална загуба с 0:1 от Кристъл Палас. “Стършелите” влязоха в срещата на 12 точки от безопасността и трябваше да победят на “Селхърст Парк” и да се надяват, че резултатите на мачовете, включващи Евертън, Бърнли и Лийдс, ще бъдат в тяхна полза.

Гол от дузпа на Уилфрид Заха през първото полувреме бе достатъчна на Кристъл Палас да спечели срещата. Така тимът на Патрик Виейра продължи с добрите си игри и вече е на 9-ото място в Премиър Лийг, като ще се бори да завърши сезона в първата половина на класирането.

За Уотфорд остана разочарованието след последния съдийски сигнал. Клубът имаше трима мениджъри този сезон, като Сиско Мунес беше уволнен през октомври, въпреки че отборът беше 15-и. Бившият мениджър, носител на титлата във Висшата лига, Клаудио Раниери впоследствие пое управлението, но не успя да се справи, като Уотфорд спечели само седем точки по време на три месеца и половина с него начело. Назначението на Рой Ходжсън наистина донесе по-голяма стабилност в защитата, но победите отново се постигнаха трудно, като отборът записа успехи само над Саутхемптън и Астън Вила през 2022 г.

74-годишният Ходжсън планира да се оттегли в края на сезона, след като нарече престоя си в Уотфорд своя “лебедова песен”. През лятото Уотфорд ще назначи своя девети мениджър през последните пет години, като неговата цел ще е да върне отбора обратно в елита.