google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА ще привлече уругвайския нападател Фелипе Николас Авенати, който ще замени Али Соу на върха на атаката на “червените”, след като гамбиецът бе продаден на френския Дижон.

Фелипе Николас Авенати е собственост на Стандарт Лиеж, като ще пристигне на “Българска армия” под наем. Уругваецът е роден на 26 април 1993 година. и е юноша Ривър Плейт (Монтевидео). Авенати е снажен таран като е висок 196 см. Преди да заиграе в Лиеж, той е защитавал цветовете на Тернана, парагвайския Лукеньо, Болоня и Кортрийк.

През този сезон Авенати е реализрал два гола за Стандарт в Лига Европа и един в шампионата на Белгия. Няма да има никакъв проблем уругваецът да играе за ЦСКа в груповата фаза на Лига Европа, въпреки че вече е участвал в мачове в същия турнир за белгийския клуб.

Добрата новина за ЦСКА е, че уругвайският нападател има италиански паспорт и няма да заема място на играч извън Европейския съюз в състава на столичани.

Фелипе Авенати има сериозно постижение с националния отбор на Уругвай до 20 години, след като през 2013 г. е станал световен вицешампион. На шампионата в Турция се разписва един път – при победата с 1:0 над Испания на четвъртфиналите.