google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Направилият фурор с изявите си в Лудогорец Доминик Янков утре ще бъде извикан в националния отбор на България.

20-годишният халф демонстрира завидно израстване и вече се превърна в основна фигура в състава на шампионите. Снощи Янков изнесе поредния си силен мач и съвсем заслужено беше избран за Играч на мача с Берое, след който Лудогорец оглави временното класиране в Първа лига.

Янков, който е роден в Канада и все още има право да играе за тима от северна Америка, прикова вниманието върху себе си както с елегантните си отигравания, така и с всеотдайността си. В двубоя с Берое именно неговата непримиримост доведе до асистенция за втория гол, дело на Сисиньо.

До последно селекционерите на националните формации умуват в кой отбор да бъде извикан за предстоящите през следващия месец мачове.

На мъжете, предвождани от Георги Дерменджиев, им престои важния бараж за европейското първенство с Унгария. Той ще се играе на 8 октомври в София. След това Лъвовете имат и две срещи в турнира за Лигата на нациите – с Финландия в Хелзинки (11 октомври) и Уелс на „Васил Левски” (14 октомври).

Все още съществувала вероятност Янков да бъде извикан в селекцията ни до 21 години, която играе с Латвия на 9 октомври в София и с Полша като гост четири дни по-късно. Тимът, воден от Александър Димитров, все още има шанс за второто място и евентуално участие на бараж.

При предишното прекъсване за националните отбори в началото на септември Янков не бе извикан в нито една от двете селекции, тъй като бе дал положителна проба за коронавирус.

Янков е роден на 28 юли 2000 година в Торонто и именно там започва с футбола в школата на Пауър. От 2013 до 2016 е част от академията на английския Съндърланд преди да бъде привлечен в Лудогорец.