Уулвърхямптън се намести в топ 6 след победа над Кристъл Палас
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Уулвърхямптън спечели домакинството си на Кристъл Палас с резултат 2:0 в двубой от 37-ия кръг на Висшата лига.

Даниел Поденсе и Джони Кастро отбелязаха головете за “вълците”, а с този успех тимът на Нуно Ешпирито Санто се доближи до участие в Лига Европа за втора поредна година.

Уулвърхямптън може да си спечели квота за Лига Европа, ако в последния кръг запише успех при визитата си на Челси. В противен случай отборът ще трябва да се надява на грешна стъпка на Тотнъм, който е с точка по-малко на 7-ата позиция. Но дори и да завърши на 7-ото място, отборът на Уулвс има шанс за класиране в Европа. Това ще се случи ако Челси спечели финала на “ФА Къп” срещу Арсенал.

Самият факт, че Уулвс са много близо до второ поредно участие в европейските клубни турнири говори много добре за работата, която Нуно Ешпирито Санто върши на “Молиню”. През миналия сезон “вълците” се класираха за пръв път в своята история в групите на Лига Европа, като също така се завърнаха на европейската сцена след близо 40-годишно отсъствие.

Иначе в тазвечершната среща с Кристъл Палас, тимът на Уулвърхямптън доминираше в голяма част от мача. В 27-ата минута обаче лондончани можеха да поведат, но удар на Джефри Шлуп мина покрай десния страничен стълб. В 42-рата минута Уулвс поведе с попадение на Даниел Поденсе, който се разписа след асистенция на Мат Дохърти.

След подновяването на играта тимът на Нуно Ешпирито Санто бе по-добрият на терена. В 59-ата минута Висенте Гуаита спаси опасен удар на Адама Траоре. Малко след тоа Джони вкара красиво попадение за домакините, с което резултатът стана 2:0.

В оставащите минути “вълците” нямаха никакви проблеми да задържат комфортния си аванс и се поздравиха с важен успех, който ги оставя на една победа от участие в Лига Европа за втори пореден сезон.

За отбора на Кристъл Палас пък това бе седма поредна загуба в лигата и трето последователно поражение с 0:2. Воденият от Рой Ходжсън отбор остана на 14-ата позиция в таблицата с актив от 42 точки.

Използвайте бонус код за winbet от 7sport, който предлага атрактивни оферти за срещите от Висшата лига.