В Италия изглеждат сигурни, че Роналдо няма да си тръгне от Юве
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В последно време се засилиха спекулациите, че Кристиано ще напусне Ювентус

Супрезвездата на световния футбол Кристиано Роналдо вчера бе свързван с трансфер в Пари Сен Жермен, но в днешния ден водещите италиански издания „Gazzetta dello Sport“ и „Corriere della Sera“ твърдят, че португалецът ще остане в Ювентус и дават сериозно обяснение на тяхното становище.

Двете медии излизат с информация, че “бианконерите” нямат никакво намерение да се разделят с най-популярния си футболист, въпреки че взима много голяма заплата. Роналдо е изключително ценен с головете си на терена, а и е от огромно значение и за спонсорските договори на отбора, тъй като е сред най-известните спортисти и личности в света.

Популярността на Роналдо и факта, че носи екипа на Ювентус, са помогнали за решението на застрахователния гигант „Allianz“ да удължи рекламния си договор със “старата госпожа” за нови 7 години – от 2023 до 2030.

От „аdidas“, които изработват екипировката на Юве, също са били повлияни от факта, че Роналдо е футболист на Ювентус и са решили да вложат в тима още поне 408 милиона евро за срок от 8 години.

Роналдо премина в торинския гранд през лятото на 2018 година, когато бе закупен от Реал Мадрид. Договорът на португалската звезда с Ювентус е до 2022 година, а нападателят получава по около 30 милиона евро заплата на година.