В Италия: Не е изключено Моуриньо да застане начело на Португалия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В Лисабон прогнозират, че Фернандо Сантош ще бъде сменен от Руи Жорже

Предводителят на Рома Жозе Моуриньо е един от големите фаворити за треньорския пост на националния отбор на Португалия, съобщава италианският ежедневник “Гадзета дело Спорт”.

Мореплавателите отпаданаха на четвъртфиналите на световното първенство в Катар след загуба от Мароко и се очаква, че ще се разделят с опитния селекционер Фернандо Сантош, който през 2016 година ги изведе до първата им и засега единствена европейска титла.

Според пресата в Португалия неговото място ще заеме Руи Жорже, който в момента води младежкия национален отбор (до 21 години), но според пресата на Апенините Жозе Моуриньо също е бил потърсен от Португалската футболна федерация.

59-годишният Моуриньо е получил предложение да съвместява треньорските си функции в Рома с тези в националния отбор, а “Гадзета дело Спорт” твърди, че той е бил изкушен от подобен вариант.

В Италия все пак допълват, че осъществяването на подобна сделка обаче е малко вероятно, тъй като ръководството на Рома едва ли ще склони на подобен вариант.