В Италия пак взехе решение да затворят стадионите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
От понеделник мачовете в Серия А ще са без публика

Двубоите от италианската Серия А отново ще се играят без фенове, след като италианският премиер Джузепе Конте е издал нов указ за борба с нарастващите случаи на COVID-19, твърди „PassioneInter.com“. От понеделник /26 октомври/ няма да присъстват зрители на трибуните на мачовете в Калчото.

В доклада се описва подробно как новият указ, който е в сила от утре, забранява на привържениците да влизат в спортни съоръжения. Спортните събития и състезания, които не са „от национален интерес“, също ще бъдат спрени, тъй като случаите на COVID-19 продължават да се нарастват из целия италиански полуостров.  На футболните запалянковци бавно се разрешаваше да се връщат на стадионите, като максимума беше около 1000, но сега стадионите отново ще останат празни.

В момента Италия е в средата на втора вълна на заразата и правителството прави всичко по силите си, за да избегне втори локдаун, което може да бъде пагубно за икономиката, а също и за италианския футбол, който бе преустановен за няколко месеца по-рано през 2020 г.