В Италия: Шансовете на Ериксен да играе на Ботуша са нулеви
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ще бъде много трудно отново да видим Ериксен по терените в Италия заради правилата, които имаме", споделя президентът на местното спортно кардиологично дружество

Неприятни новини за кариерата на датския халф Кристиан Ериксен пристигнаха от Италия. 29-годишният футболист на Интер Милано колабира на терена в двубоя на Дания срещу Финландия, след като получи сърдечен арест.

Водещ лекар в Италия е на мнение, че с кариерата му на Ботуша е свършено. Президентът на местното спортно кардиологично дружество Лусио Мос заяви, че за нищо на света на плеймейкъра на Интер не трябва да се позволява да играе футбол в Италия.

“Ще бъде много трудно отново да видим Ериксен по терените в Италия заради правилата, които имаме. Има и друго. Как е възможно футболист, който се подлага на множество тестове, да получи инфаркт? Винаги може да се пропусне нещо и ако наистина има скрит проблем, то има огромна опаност.

Необходимо е да разберем какво му е, но и да го направим, шансовете му да играе тук са почти нулеви. Имаме скритни закони и затова смъртността на спортистите ни е малка. Искаме това да остане така, поради което призоваваме останалите европейски страни също да бъдат стриктни в това отношение”, заяви Мос за Радио Пунто Нуово.