В Италия: УЕФА изхвърля Реал, Барса и Юве от Шампионската лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ла Република" твърди, че това ще се случи още тази седмица

Популярното италианско издание “Ла Република” прогнозира смело, че континенталните грандове Реал Мадрид, Барселона и Ювентус ще бъдат изхвърлени от участие в Шампионската лига до края на седмицата.

Трите водещи европесйки клуба все още не са напуснали формално проекта за ултра-комерсиалната Суперлига, а УЕФА била готова да действа безкомпромисно. На всички отгоре непокорните колоси щели да отнесат и солидни финансови санкции.

Останалите девет замесени в провалилата се на този етап Суперлига клубове – Милан, Интер, Атлетико Мадрид, Арсенал, Челси, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Тотнъм, ще бъдат наказани само с финансови санкции, като европейската централа вече обяви, че парите ще бъдат насочени към развитие на аматьорския футбол.

Президентът на Ла Лига и член на Изпълнителния комитет на УЕФА Хавиер Тебас коментира, че Реал, Барса и Юве трябва да бъдат сериозно притеснени от решенията на европейската и световната футболна централи и прогнозира изхвърлянето им от евротурнирите като “много вероятно”.

Отцепниците обаче подготвят своята контраатака – в Европейския съд вече има регистрирана жалба за нарушаване на правилата за конкуренция.

Босът на Барселона Жоан Лапорта заплаши, че ще се обърне към Спортния арбитражен съд срещу ФИФА, ако клубът понесе някакво наказание заради участието си във формирането на европейската Суперлига.