google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Карим Бензема може да пропусне двубоя срещу Аталанта в сряда от ШЛ

Старши-треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан е категоричен, че няма да рискува с включването на нападателя Карим Бензема в първия 1/8-финал от Шампионската лига срещу Аталанта в сряда.

В момента “лос бланкос” нямат много опции в предни позиции, но въпреки това Зидан не възнамерява да форсира завръщането на сънародника си, който лекува контузия. Бензема е водещ реализатор на “кралския клуб” със 17 гола във всички състезания през тази кампания. Френският нападател пропусна победата над Валядолид с 1:0 в събота вечер заради мускулна травма.

“Няма да поемама рискове с Бензема, защото има още много мачове до края на сезона и той ще ни е нужен . Ако се чувства добре, ще пътува с нас, ако ли не – ще си остане у дома. Може би щяхме да опитаме да го вдигнем, ако предстоящият мач беше финал в Шампионска лига или е последен мач за кампанията, но до края на сезона има още дълъг път”, коментира Зидан.

В момента “белият балет” разполагат само с12 играчи от първия състав заради контузии, а някои играчи са болни от COVID-19. Поради тази причина се наложи Зинедин Зидан да попълни групата срещу Валядолид с юноши от школата като Уго Дуро и Серхио Арибас. Двамата записаха минути срещу Валядолид, влизайки през второто полувреме.