В Русия режат заплатите и намаляват броя на чужденците
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ограниченията идват след препоръка от президента Путин, който остана крайно разочарован от слабото представяне на Сборная на Евро 2020

Критиките, които президентът Владимир Путин стовари върху руския национален тим за безличното представяне на Евро 2020, могат да предизвикат сериозно намаляване както на заплатите на професионалистите, така и на броя легионери в местното първенство.

Предложението за тези две ограничаващи стъпки направи председателят на държавния комитет по физическа култура, спорт и туризъм в Русия Борис Пайкин.

Той аргументира идеята с разяснението, че спестените средства биха могли да отиват за развитие на детско-юношеския футбол, а върху нея вече се работи усилено в руската Дума.

“Привържениците се възмущават от баснословните заплати на футболистите, които са абсолютно несъразмерими с резултатите,” заяви Пайкин пред РИА Новости.

“Трябва да се орежат възнагражденията, а освободените средства да отидат за развитието на детския и юношески футбол. Трябва и да се въведе ограничение за броя на легионерите. Нужно е да наблегнем на развитието на своите играчи, а не върху привличането на чужденци.

Преди няколко дни Путин подчерта, че е крайно необходимо да се предприемат сериозни промени във футбола.

Вицепремиерът Дмитрий Чернишенко също поръча на спортното министерство да работи върху мерки за намаляването на заплатите за играчите и ограничаването на броя чужденци в първенството на Русия.