google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лондончани изпуснаха преднина от два гола пред погледа на новия си собственик!

Отборите на Челси и Уулвърхемптън не успяха да излъчат победител помежду си, завършвайки наравно 2:2 в среща от 36-тия кръг на английската Висша лига.

“Сините” водеха с 2:1 в резултата почти до самия край на двубоя на “Стамфорд Бридж”, но Конър Коуди шокира футболистите на Томас Тухел с гол в последната секунда на мача.

Домакините влязоха по-добре в срещата и натиснаха своя съперник. В 34-ата минута Тимо Вернер изпрати коженото кълбо във вратата на Жозе Са, но главният съдия отмени попадението на германеца заради нарушение.

Четири минути след това и гол на Лофтън-Чийк беше отменен, а причината за това решение този път бе засада на Ромелу Лукаку.

В самия край на първото полувреме тимът на Уулвърхемптън можеше да поведе, но Дендонкер се отчете с пропуск на празна врата, след като преди това Менди беше спасил изстрел на Педро Нето.

Челси успя да поведе най-после в резултата в 56-ата минута, когато Ромелу Лукаку беше фаулиран в наказателното поле, а съдията посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби именно белгийският нападател, който с хладнокръвен шут бе точен.

Голът “даде криле” на домакините и само 2 минути по-късно те удвоиха аванса си. Кристиан Пулишич изведе отлично в предни позиции Ромелу Лукаку, а стрелецът отбеляза своето второ попадение в срещата на “Стамфорд Бридж”.

В 79-ата минута Уулвс върна един гол чрез Тринкао, който реализира от границата на наказателното поле, а в самия край Конър Коуди шокира тимът на Челси с нов гол, донасяйки равенството на Уулвърхемптън в мача.

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Челси: Менди, Аспиликуета, Тиаго Силва, Рюдигер, Алонсо, Джеймс, Ковачич, Лофтъс-Чийк, Пулишич, Вернер, Лукаку;

Уувърхемтпън: Са, Аит-Нури, Боли, Саис, Коуди, Джони, Дендонкър, Невеш, Моутиньо, Нето, Хименес;