google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Срещата бе от изключително значение и за двата отбора

Алмерия постигна много важна и ценна победа с 2:1 над Валенсия в 28-ия кръг на Ла Лига. С този успех “червено-белите” събраха 30 точки, измъкнаха се от зоната на изпадащите и пратиха там днешния си съперник. Преди кръга три отбора бяха с по 27 точки, но сега под чертата в посока втора дивизия са традиционни клубове като Еспаньол и Валенсия.

Ясно беше и за двата отбора преди началото, че това е мач за шест точки и го приеха така още от самото начало на мача. Преди почивката отборът на Валенсия доминираше на терена, създаде и повече голови положения, но така и не стигна до решаващ изстрел. Единствено Клуйверт можеше да създаде предимство, след като в 35-ата минута поиска дузпа и изгонване на вратаря на Алмерия.

Веднага след подновяването на играта обаче “рохибланкос” от “Естадио Медитеранео” вдигнаха оборотите и в 49-ата минута вече водеха в резултата, след като Гонсало Мелеро откри при подаване на Самуел Коста. Десет минути след това се разписа Сърджан Бабич. Сръбският централен защитник скочи с глава и прати кълбото във вратата на Георги Мамардашвили след подаване на Лукас Робертоне.

Три минути по-късно Саму Кастийехо върна едно попадение за гостите. В края на срещата се отвориха две възможности за гостите, но уругвайският ветеран Единсон Кавани и Уго Дуро пропуснаха по една ситуация.