Валенсия и Виляреал успяха да спечелят двубоите си след много драма
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
31-вия кръг в Ла Лига не спира да поднася изненади

Валенсия не пропусна шанса да се отдалечи от зоната на изпадащите. “Прилепите” победиха с 2:1 Реал Валядолид. В другия двубой от Ла Лига пък Виляреал успя да се наложи трудно над Еспаньол с 4:2.

Валядолид откри резултата още в 6-ата минута, чрез Кайл Ларин след фатална грешка на Муктар Диакаби.

В 60-ата минута домакините успяха да изравнят резултата именно чрез Диакаби, който компенсира грешката, която направи по-рано в сблъсъка. Удара на Диакаби нямаше да влезе във вратата на Валядолид обаче, ако не бе грешката на Жорди Масип. Испанецът вдигна ръце, мислейки, че коженото кълбо ще излезе в аут, но само след секунди осъзна, че изстрелът на Диакаби с глава е в очертанията на неговата врата.

В герой за Валенсия се превърна Хави Гуера, който донесе успеха на “прилепите” във втората минута на добавеното време след удар с левия крак.

След загубата Еспаньол продължава да заема предпоследната 19-та позиция в класирането.

В другия двубой от Ла Лига, който се игра днес Виляреал достигна до труден обрат срещу Еспаньол. След успеха “жълтата подводница” вече заема 5-ата позиция в класирането.

Преднина на гостите даде Пуадо в последната минута на пърата част. През втората част обаче момчетата на Кике Сетиен се съвзеха и осъществиха обрата. В 53-ата минута, Етиен Капу изравни, а десет по-късно Дани Парехо направи обрата пълен. Парехо пропусна дузпа, но успя да се реваншира при добавката.

Проблемите на Виляреал обаче не свършиха дотук. Еспаньол изравни в 73-ата минута чрез Хоселу. Домакините обаче запазиха спокойствие и само 7 минути по-късно отново водеха в резултата след гол на Николас Джаксън.

Крайният резултат бе оформен от Капу в 92-ата минута.

Загубата за Валядолид означава, че тимът все още е в опасност от изпадане. Клубът се намира на 14-та позиция, но е само на 4 пункта над зоната на изпадащите.