Валенсия надви Осасуна с 2:1 в мач с две пропуснати дузпи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Прилепите" излязоха пети в класирането с четвъртия успех за сезона

Валенсия победи с 2:1 Осасуна като гост в мача им от 8-ия кръг на испанската Ла Лига. Мачът ще се запомни с две изпуснати дузпи – по една пред двете врати на “Естадио Ел Садар”.

“Прилепите” започнаха силно срещата и в 28-та минута усилията им се овенчаха с успех. Единсон Кавани изведе на стрелкова позиция Джъстин Клуйверт в наказателното поле и нидерландецът прати топката в десния ъгъл на вратата.

Само десет минути след почивката Валенсия удвои аванса си. Диакаби стигна пръв до избита топка в наказателното поле и я прати в мрежата на домакините за 2:0.

Само четири минути по-късно Осасуна получи право да изпълни дузпа, но Чими Авила стреля силно от 11-те метра и прати топката над напречната греда за ужас на феновете по трибуните.

В 69-та минута Унай Гарсия направи грубо нарушение в наказателното поле и беше изгонен с директен червен картон. С дузпата се зае Кавани, който обаче върна жеста и също пропусна наказателния удар, нацелвайки напречната греда.

В самия край на мача Дарко Брасанач беше на точното място до спорна топка пред вратата на Валенсия и успя с лек удар да отбележи почетното попадение за домакините.

Така Валенсия събра 13 точки на петото място, докато Осасуна падна на 8-то място, но със същия актив точки.