Валенсия повали Реал Мадрид и диша много по-спокойно
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Млад нападател донесе успеха на "прилепите" с дебютен гол

Валенсия постигна изключително важна победа с 1:0 над Реал Мадрид в среща от 35-ия кръг на испанската Ла Лига. Единственото попадение в мача вкара нападателят Диего Лопес, който стартира едва за втори път като титуляр през сезона.

С този успех “прилепите” вече са 13-ти в класирането с актив от 40 точки – на пет над опасната зона. Реал Мадрид официално сдаде второто място, тъй като остана с точка зад Атлетико Мадрид, който днес разби Осасуна с 3:0 у дома.

За Валенсия победата бе втора поредна и четвърта в изминалите шест мача. “Прилепите” подобриха формата си в края на сезона и излгежда, че ще избегнат изпадането. Реал Мадрид пък инкасира втора поредна загуба след тежкото 0:4 от Ман Сити в средата на седмицата.

Героят за Валенсия тази вечер бе малко очакван – 21-годишният нападател Диего Лопес. Той започна като титуляр за втори път през този сезон. След като младокът се отчете с асистенция в миналия кръг срещу Селта, днес той вкара и първия си гол за “Лос че”. Лопес бе точен в 33-ата минута и донесе трите точки на своя отбор.

Реал Мадрид изглеждаше незаинтересован в големи епизоди от двубоя на “Местая”. “Белият балет” сякаш още не бе преглътнал тежката загуба с четири гола от Ман Сити. Карло Анчелоти направи доста промени в стартовия състав, като Алаба, Карвахал, Кроос, Модрич. Валверде и Родриго останаха резерви. Техните заместници не се справиха на ниво и “лос бланкос” направиха твърде малко, за да вземат нещо от двубоя с Валенсия.

В добавеното време на мача Винисиус Жуниор получи червен картон след намесата на ВАР, така че ще пропусне следващите мачове на “белия балет”. Бразилецът влезе в сериозен конфликт и саморазправа с играчи на Валенсия и заслужено бе изгонен.

В следващия кръг Реал Мадрид приема Райо Валекано на 24-ти май, а Валенсия има гостуване на Майорка.