google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според наставника на Канарчетата най-силният си мач тимът изиграл срещу Левски

Често оплакващият се наставник на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич, който успя не успя да отдалечи Канарчетата на повече от две точка от зоната на изпадащите въпреки че доведе цял куп чуждестранни футболисти в Града под тепетата, не престава да повтаря как е направил отбора по-силен.

Според него върхът в представянето на Жълто-черните е бил равенството срещу бледия тим на Левски…

“Обичам да работя в клубове, които имат много фенове, имат енергия,” започна коментара си Валентич пред “Диема Спорт”. “Аз съм треньор с огромна енергия. Може би това не си личи по време на мачове, защото тогава съм спокоен, но на всяка тренировка го показвам.

“Мисля, че енергията на този клуб, на феновете и моята могат да се слеят и да изградим нещо голямо.

“Най-доброто ни представяне може би беше срещу Левски. Завършихме 2:2, но водехме с 1:0. Изпуснахме много шансове, но видях отбор, който мисли. Последните 28-29 години не бяхме печелили тук.

“Взимали сме само точка. Казах им на полувремето – момчета няма какво да губим, излизаме и продължаваме да играем. Второто полувреме срещу Левски беше футболът на Вали – екстремно бърз, екстремно агресивен и с бързо темпо с топката. Видях отбор с друга нагласа, който иса да спечели мача. Отбор, който вярва, че може да сечели.

“Най-лошото представяне беше срещу Монтана в Пловдив. Монтана игра много дефанзивно, а ние бяхме бавни. За целия мач имахме само един шанс.

“Тогава си казах: “Имаме проблем, трябва да променим нещо”. Тогава променихме методите на тренировка – станаха доста по-семпли, но и доста по-ефективни, с повече интензитет и агресия.

“За мен най-впечатляващо от началото на подготовката до първия мач с Арда беше промяната в манталитета за този един месец. Преди да дойда тук, Ботев имаше загуби с 0:3, 0:4 дори 0:6. Нито един мач след това не се предадохме, играхме до последната секунда, включително и срещу Лудогорец…”