Валери Божинов гледа към изхода на “Герена”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Божигол ще трябва да си търси нов отбор през януари

Левски ще се раздели с нападателя Валери Божинов през зимата. Футболистът може да прекрати своя контракт със “сините” няколко дни след дербито с ЦСКА, след като стана ясно, че Наско Сираков ще разговаря поотделно с всеки един от играчите на клуба след двубоя с “червените”, който е днес от 18:00 часа.

Собственикът на Левски ще съобщи на някои от играчите, че трябва да си търсят нови отбори. Почти сигурно Валери Божинов е един от тях, тъй като не успява да впечатли за “сините” и е изиграл само два мача за клуба през тази кампания в първенството. Божинов игра и при победата с 4:1 над Партизан Червен бряг в турнира Купата на България, когато изведе Левски с капитанската лента и вкара първия гол за тима.

В двата мача от efbet Лига, Божигол се появи като резерва в края и има общо 13 изиграни минути. В срещата за Купата пък бе на терена до 59-ата минута. На практика Валери няма натрупано игрово време за цял мач в третия си престой на „Герена“ и най-логичното нещо е да бъде освободен.

Освен Божинов, Левски най-вероятно ще се раздели с Илия Димитров и Орлин Старокин, както и още поне с двама-трима футболисти.